Care-i faza cu facultatea online?

Buna! Stiu ca nu am mai scris de foarte foarte mult timp, mai precis de pe vremea cand doar ce se anunta starea de urgenta si eram bombardati din toate partile cu idei de genu’: suntem in lockdown deci avem timp sa facem o gramada de lucruri, sa fim productivi si sa investim in noi. (Aka am si eu un articol undeva pe aici despre asta.)Well de atunci au trecut 8 luni, 8 examene si o vara semi pierduta.

Nu stiu despre voi, dar eu in martie 2020 aveam un mini happy dance cu colegii mei dragi de la UMF ca avem si noi finally 2 saptamani de vacanata dupa ditamai sesiunea. 2 saptamani s-au transformat in 2 luni si inca 2… si no ca am dat sesiunea online, examene orale, stres la puterea 10. Am trecut cu totii peste cu entuziasm si ambitie crezand ca aceste eforturi vor duce la reluarea normalului in Octombrie.

Fast forward to Octombrie: UMF dupa o vara intreaga de cugetat ce se intampla cu studentii astia care si-au ales o specialiate unde chiar este nevoie sa se afla fizic la facultate. Dupa multe dezbateri intense si minti stralucite s-a pus la cale un plan: Studentii vin pe rand cate o saptamana la facultate si li se va preda intr-o saptamana materia pentru tot semestrul dupa care se vor intoarce acasa si vor continua activitatea academica intensa din fata calculatorului in orasul de resedinta. Ghiciti cat a durat aceasta schema super elaborata? 2 saptamani! Dupa 2 saptamani intreaga activitate s-a mutat online.

Bun. Acum va dau sincer niste sfaturi: mancati sanatos, faceti sport si nu va stresati pentru ca vai de voi daca ajungeti prin spitale dupa 2024 cu noi medicii super bine pregatiti la UMF sufrageria. Ma rog, nu generalizez evident, sunt ferm convinsa ca sunt colegi de ai mei care se pregatesc intens si acum si isi aprofundeaza cunostiintele teoretice incredibil de mult mai ales in aceasta perioada in care AVEM TOT TIMPUL DIN LUME sa invatam. Dar nu este valabil pentru mine pentru ca evident stau si scriu acest articol in loc sa deschid cele 500 de pagini care s-au predat pana acum.

Sunt complet lipsita de motivatie. Nu-mi place sa invat cuvant cu cuvant cum sa descriu fata unui pacient cu ciroza hepatica, cand eu nu am vazut unul in viata mea. Nu-mi place sa ma trezesc, sa ma culc si sa invat in aceeasi 20 de metri patrati si nu imi place sa nu imi vad colegii si sa ne plangem impreuna!

Mi-e dor de Cluj, mi-e dor de cafeaua de la Victor si de chiulit de la curs pentru a merge la biblioteca. Mi-e dor de domnul portar care ne saluta cand intram in biblioteca din hasdeu seara la 10 dupa un sandwich de la Sandwich Shop consumat pe banca din Hasdeu. Mi-e dor de portia dubla de schnitzel de la cantina si de zambetul doamei. Mi-e dor de normal si mi-e dor de studentul din mine!

Snapshots from Cluj-Napoca, the burgeoning Romanian startup hub you  probably didn't know about

Deci, care-i faza cu scoala online? Habar nu am… Trebuie sa ne protejam, pe noi si pe cei dragi, dar oare prin suprimarea educatiei ii protejam? Oare toti oamenii infectati s-au infectat la scoala? Oare se compara scoala online cu scoala onsite?

Daca stiti cumva care e faza cu facultatea online let me know pentru ca eu nu mai stiu….

PS: purtati masca corect si mereu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: