Ce ne ofera COVID-19?

Având în vedere că de ceva timp numai despre asta se vorbeste oriunde, am zis să fiu și eu în rând cu lumea și să abordez acest subiect. Nu voi începe să ofer informații si să dau sfaturi în legatură cu noul Coronavirus pentru că suntem bombardați de informații din toate părțile, dar daca sunteți interesați acest video sau acesta oferă toate informațiile necesare.

Momentan nu este cazul să ne panicăm, dar această infecție nu trebuie nici subestimată. Cel mai important lucru pe care il putem face acum în ajutorul sistemului de sănătate și al medicilor este să stăm în casă pentru a preveni răspândirea virusului și ulterior suprasolicitarea spitalelor.

Ni se poate părea că aceste măsuri care se iau: evenimente anulate, scoli închise și recomandarea autoizolării ne pun viața pe pauză, dar ar trebui să ne gândim ce avem de câștigat din această situație. Răspunsul este TIMP. Da, ni s-au anulat majoritatea planurilor și asta e nasol, dar am câștigat o gramadă de timp pe care îl putem petrece exact așa cum dorim noi, în confortul casei noastre.

Cu ocazia asta m-am gândit să vă ofer și eu câteva idei de activități pe care le puteți face acasa și care vă ajută să deveniți mai buni.

1. Citiți

În sfârșit ai timpul necesar să citești cartea aia pe care ai cumpărat-o acum o grămadă de timp și a stat acoperită de praf în bibliotecă. Fie că este o carte de dezvoltare personală, fie o carte de istorie sau o ficțiune romantică cititul te ajută să te relaxezi, sa-ti dezvolti imaginația, vocabularul și inevitabil vei dobândi ceva nou.

2. Netflix

Niciodată nu a fost un moment mai bun să te pierzi in multitudinea de seriale și filme oferite atât de Netflix cât și de HBO Go sau site-uri online. Gândește-te că te poti uita la seriale o zi întreagă fără să te simți vinovat că trebuia defapt să îți folosești timpul pentru a învăța la facultate. Mă rog, evident nu sugerez că seriale all day este o activitate productivă, dar din când în când merge. Pe de altă parte poți învăța multe lucruri și de pe Netflix. Exista numeroase documentare care acoperă o multitudine de domenii, iar dacă iți dorești să înveți o limba nouă sau să îți îmbunătățești cunoșiințele lingvistice, poți viziona serialele tale preferate în limba pe care dorești să o studiezi. Este o modalitate excelentă de a îmbina utilul cu plăcutul. Câteva sugestii de seriale găsiți aici.

3. Puzzle

Evident că a sta toată ziua și a face puzzle nu este o activitate plăcută pentru oricine, dar mie îmi face mare plăcere așa că m-am gândit să o includ. Un puzzle este un mod foarte bun de a-ți exersa atenția, puterea de concentrare și mai ales răbdarea. De asemenea, poate fii un prilej bun să-ți inviți prietenii sau familia să te ajute, iar satisfacția ultimei piese așezate este pe masura efortlui. Totuși nu recomand să începeți unul de 3000 de piese pentru că frustrarea e pe măsură.

4. Study

Poate să în veți nu este cea mai plăcută activitate, dar acum este timpul să ajungi la zi cu toată materia pe care nu ai parcurs-o până acum pentru că a trebuit să mergi la cursuri sau ai avut pur și simplu ceva mai bun de făcut. Ne va fii greu la toti să ne mobilizăm și să învățăm de unii singuri, dar ne va ajuta super mult în sesiune să parcurgem materia acasă, în ritmul nostru și cu timp necesar să aprofundăm ceea ce ne interesează.

De asemenea, este timpul să înveți ceva nou pentru tine. Fie că este vorba despre o limbă străină, un limbaj de programare nou sau vrei să înveți sa croșetezi sau să desenezi acum este momentul. Youtube este o sursă nelimitată de tutoriale care te ajută să dobândești abilități noi de care ve fii ulterior foarte mandru.

5. Sport

Cel mai important este să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur asa că dacă obișnuiai să mergi la sală poți începe să faci iți faci exercițiile acasa, iar dacă nu mergeai la sală acum este momentul să te apuci de sport. Nu ai nevoie decat de muzică bună și puțină ambiție. Dacă dedici în fiecare zi 20 de minute pentru o serie de exerciții până la sfârșitul „carantinei” vei vedea rezultate și îți vei forma obicieiul de a face sport zilnic.

6. Fii creativ

Dacă îți place să desenezi sau să pictezi sau orice te face să iți exprimi latura creativa acum este momentul să dedici timp acestei laturi. Dacă iți dorești de mult timp să creezi ceva acum e momentul. Daca vrei să începi un blog sau să iti faci o pagina de fotografie pe Instagram sau orice altceva te face să te simti că ai inițiativă, nu mai sta pe gânduri și apuca-te de treabă.

7. Gătește

Fie că ești genul care preferă prăjiturile sau mai derabă o porție delicioasă de paste poți să iei inițiativa și să le faci singur. Un playlist cu muzica preferata sau un podcast interesant creează atmosfera perfectă sa iți faci de lucru în bucătărie, iar dacă nu ești genul care gătește acum e momentul să înveți ceva nou și să îți surprinzi familia și prietenii. Și trust me, tot ce faci tu are gust mai bun ( pentru tine cel puțin) 😉

Rezumând acest scurt articol vreau să pun accent pe perspectiva pe care ar trebui să o abordăm în legatură cu măsurile care se iau pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Trebuie să fim conștienți și responsabili că trebuie să stăm în casă și să ne protejăm pe noi si apropiații noștri. În același timp am câștigat șansa să ne oprim puțin din ritmul alert al vieții noastre și să ne concentrăm pe noi. Avem timp să ne redescoperim, să facem lucuri productive și plăcute și să ne reconectăm cu familiile noastre. Vom ieși din această perioadă oameni mai buni și mai capabili să apreciem lucrurile mărunte

STAY SAFE AND STAY HOME !

Un gând despre „Ce ne ofera COVID-19?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: