Am plecat la Costi

Da! Am 20 de ani și nu am fost niciodată la Costinești! Acest gând m-a lovit cu ceva timp în urmă și ce era să fac altceva decât să schimb această situație ușor jenantă. Cum sesiunea de vară a fost mult mai dificilă decât m-aș fi așteptat am decis că o escapadă la mare este exact ce aveam nevoie după atâtea examene. Am dat sfoară în țară că vreau să plec la mare pentru 2 zile, dar cum prietenii mei nu sunt mereu cei mai spontani nu ne-am strâns tocmai o gașcă. O zi mai târziu eram in tren spre mare.

Am plecat la ora 19 din Cluj-Napoca si dupa 14 ore relativ lungi am ajuns la Costinești. Drumul nu a fost foarte rău, dar a fost foarte frig în tren. Se pare că la CFR aerul condiționat nu poate fi oprit. Având în vedere că am călătorit pe gratis nu ne putem tocmai plânge, dar îmi pare sincer rău pentru toți oamenii care au plătit bilet ca să înghețe de frig.

Ne-am dat jos din tren direct în câmp și am ocolit trenul ca să ajungem la minunata gara Costinești. Am fost întâmpinați de oameni care ofereau spații de cazare. ( deci dacă doriți să fiți mai spontani decât noi și să mergeți fără cazare asigurată la Costinești veți găsi cu siguranță acolo variante) Noi am fost cazați la Magic Costinești, care este un complex de apartamente. Am fost surprisă de cât de mare era apartamentul nostru, am fii încăput cu ușurință 6 oameni acolo.

salata aceasta nu a fost bună deloc

Prima zi a fost foarte frumos afară. Am reușit să facem plajă și să intrăm în apă, chiar dacă aceasta era foarte rece (rece ca Someșul primăvara). Plaja nu era plină de mucuri de țigară și de semințe așa cum îmi aminteam, dar muzica era dată foarte tare și absolut fiecare tarabă avea muzica ei dată cât se poate de tare. Ce este drept aveai de unde alege ce să asculți, de la manele la muzica tehno și de la populară la KissFM top 100. Seara am luat masa și am mers ca orice adolescent care se respectă la Club Ring. Din nefericire am asistat la modul bizar de a se distra a generației actuale și nu m-am simțit atât de bătrână niciodată în viața mea. Cu toate astea muzica a fost bună și atmosfera decentă așa ca pot spune ca ne-am distrat.

A doua zi ne-am permis să ne trezim târziu pentru ca vremea nu era întocmai cu noi, dar până ne-am dezmeticit a ieșit si soarele. Am mancat cea mai buna pizza din viața mea la Sringtime (un fel de împinge-tava care are detoate și recomand 100%) și am luat puțin statiunea la picior. Am văzut parcul de distracții pe care l-as descrie frumos folosind cuvântul țigănie. Muzica dată exagerat de tare și plin de jocuri menite să te facă să plătești cu iluzia ca vei câștiga cine știe ce. M-am abținut cu greu să nu încerc să câștig un ursuleț. Am făcut și suficientă plajă cât să ne alegem cu un bronz drăgut.

În ultima seară aveam un singur obiectiv: Megadiscoteca Tineretului, că doar pentru asta am venit nu? Am lăsat deoparte gândurile la rochițe strâmte și am optat pentru jeansi pentru că din nou era teribil de frig afară. Am plătit cei 30 de lei la intrare și ne-am rugat să merite. A fost un show interesant am admirat animatoarele în mediul lor natural și mi-am dorit de mai multe ori să fac cumva să învăț și eu să dansez așa. Per total aș spune că ne-am distrat de 30 de lei.

Spre dimineță am decis să mergem să vedem răsăritul. Dacă credeați cumva că la răsărit pe plajă este liniște și plaja este pustie vă înșelați amarnic. Am ajuns pe plajă in jurul orei 5:20. Muzica se auzea aproape la fel de tare ca în seara precedentă, plaja era plină de lume, asă că mi-am luat repede gândul de la poze artistice cu rasăritul. Am asistat la o baie la rasărit pe care niște băieți foarte bine dispuși o aveau probabil în plan de ceva timp, și ne-am întors la hotel. Am mai reușit să dormim puțin până la ora 11 când trebuia să predăm camera.

După ce mi-am asigurat o rezervă serioasă de felii de pizza de la Fornetti pentru drum și am mai trecut o dată pe la Springtime eram gata de drum. Ne-am întors la gara micuță pe care scria cu litere albe Costinești, ne-am urcat în tren și ne-am pregatit pentru 14 ore de drum. Din păcate de data aceasta au fost 17 ore. Cu toate ca a fost un drum lung a fost frumos, am văzut de pe geamul trenului locuri superbe pe care nu le-am mai văzut de ani de zile sau chiar niciodată.

Ca să rezum acest mic jurnal de călătorie pot spune că recomand o escapadă la Costinești celor care vor să se simtă iar adolescenți pentru scurtă vreme. 2 nopți poate 3 sunt mai mult decât suficiente în aceasta stațiune care exagerează pe multe planuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: